top of page

KULTTUURIKASARMIN TAIDEKOKOELMA

"Boogieman"

Jarmo Mäkilä, 2020
sculptor, bronze

Veistos on löytöretki toiseen todellisuuteen. Se on pala arvoitusta, josta taiteeni kumpuaa. Teos on aina salaisuus itsellenikin, kunnes se on lopulta valmis. Kun taideteos on löytänyt oman paikkansa maailmasta, se paljastaa meille itsensä ja alkaa elämään omaa elämäänsä.

 

Pronssi materiaalina on ikiaikainen. Se tekee veistoksesta ajattoman. Pronssin paino luo vastakohdan kevyenoloiselle ja leijuvalle hahmolle, Boogieman:ille.

Kuvataiteilija
Jarmo Mäkilä


https://www.jarmomakila.com/
https://www.instagram.com/jarmomaekilae/

j mäkilä d.jpg

Jarmo Mäkilä

Jarmo Mäkilän mielenmaisemat


”Jarmo Mäkilän teosten dramatiikka ei ole yhtä suoraa tai väkivaltaista kuin renessanssin ja barokin mestareiden taiteessa joskus kohtaa. Mäkilän taide on pikemminkin vihjaavaa ja aavistelevaa, ja sen katsominen tarjoaa usein samankaltaista jännitystä kuin hyvän rikosromaanin lukeminen.

 

Ensiilmäyksellä kaikki näyttää olevan kohdallaan, ja vasta tarkempi katse tuo mukanaan tunteen, että jotain outoa ja odottamatonta on pian tapahtumassa tai juuri tapahtunut.
 

Mitä se on, sitä teokset eivät kerro. Kuvan maailmaan on kuitenkin ilmestynyt särö tai häiriö, jonka seurauksena mikään ei ole entisellään.”


Taidekriitikko Timo Valjakka

bottom of page